Паста с букет от гъби и сметанов сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
900
30/04/2019
"Дали може да се намери по-вкусна паста не е въпрос, който ще си зададете, защото не бихте търсили друга, щом опитате тази "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете фусилите да се варят в подсолена вода.

Залейте сушените манатарки и пачия крак с гореща вода и оставете за няколко минути гъбите да омекнат. Обелете и нарежете на едро гъбите шийтаке.

Загрейте масло в тигана и задушете пресните гъби с щипка сол и черен пипер. Прецедете манатарките и пачия крак от водата и ги добавете в тигана.

Накълцайте скилидките чесън на ситно и добавете. Залейте със сметаната и оставете соса са покъкри на умерен огън за няколко минути. Малко преди да свалите от котлона добавете и бялото вино.

Прецедете фусилите от водата и ги добавете при соса.

Разбъркайте и оставете тигана на котлона за още минута-две, за да поеме пастата всички аромати и вкусове от сметановия сос с гъби.

Сервирайте ястието поръсено с настърган пармезан и свеж магданоз.

Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера за паста с капак за лесно отцеждане
50.00 лв.
43.00 лв.
Виж ››

Най-вкусната паста ще излиза от вашата кухня, защото ще бъде приготвена в специалната тенджера за паста. Има перфориран капан за лесно отцеждане. С удобни дръжки и голяма вместимост, това е тенджера-мечта, особено ако у дома на почит е пастата!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар