Паста с букет от гъби и сметанов сос

30/04/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър372111
"Дали може да се намери по-вкусна паста не е въпрос, който ще си зададете, защото не бихте търсили друга, щом опитате тази "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца469
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете фусилите да се варят в подсолена вода.

Залейте сушените манатарки и пачия крак с гореща вода и оставете за няколко минути гъбите да омекнат. Обелете и нарежете на едро гъбите шийтаке.

Загрейте масло в тигана и задушете пресните гъби с щипка сол и черен пипер. Прецедете манатарките и пачия крак от водата и ги добавете в тигана.

Накълцайте скилидките чесън на ситно и добавете. Залейте със сметаната и оставете соса са покъкри на умерен огън за няколко минути. Малко преди да свалите от котлона добавете и бялото вино.

Прецедете фусилите от водата и ги добавете при соса.

Разбъркайте и оставете тигана на котлона за още минута-две, за да поеме пастата всички аромати и вкусове от сметановия сос с гъби.

Сервирайте ястието поръсено с настърган пармезан и свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар