Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Гъши дроб с карамелизирани плодове

Гъши дроб с карамелизирани плодове

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Гъши дроб с карамелизирани плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изискано ястие за специалните моменти - Гъши дроб с карамелизирани плодове"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 500 г
  • ябълки - 1 малка
  • праскови - 1 бр.
  • масло
  • сол
  • черен пипер
  • коняк - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъшия дроб във вода. След това го подсушете и го нарежете на шайби с дебелина около 1 пръст или малко по-малко. Поръсвайте с малко сол и пипер.

Изпечете гъшия дроб от двете страни до златисто. Нарежете плодовете на средни кубчета. Загрейте маслото в тиган и карамелизирайте в него плодовете. Долейте малко коняк и фламбирайте.

Поднесете парче гъши дроб върху канапе от карамелизираните плодове. По желание може да добавите листа рукола и малко сладко от боровинки например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пешев
Пешев
как точно се пече гъши дроб до златисто(ако се намери истински на нашия пазар),без да се отлива мазнината?
06.10.2013 11:25
1
1
Покажи всички подкоментари