Гъши дроб с карамелизирани плодове

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
08/05/2013
"Изискано ястие за специалните моменти - Гъши дроб с карамелизирани плодове "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 432
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете гъшия дроб във вода. След това го подсушете и го нарежете на шайби с дебелина около 1 пръст или малко по-малко. Поръсвайте с малко сол и пипер.

Изпечете гъшия дроб от двете страни до златисто. Нарежете плодовете на средни кубчета. Загрейте маслото в тиган и карамелизирайте в него плодовете. Долейте малко коняк и фламбирайте.

Поднесете парче гъши дроб върху канапе от карамелизираните плодове. По желание може да добавите листа рукола и малко сладко от боровинки например.

Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 24 см.
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Няма да излезете от кухнята, когато тиганът с каменно покритие попадне в нея. Готвенето на всякакви ястие е по-здравословно, лесно и вкусно. Дълбокият тиган има и термоизолираща дълга дръжка за още по-голям комфорт при употреба.

Рейтинг

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пешев
Пешев
06.10.2013 11:25
как точно се пече гъши дроб до златисто(ако се намери истински на нашия пазар),без да се отлива мазнината?
1
0
Калоян
Калоян
09.02.2015 17:14
Потопи го в брашно като запържене така се запечатва
0
0