Спаначена супa с ориз

Спаначена супa с ориз
Снимка: Зори
1 / 2
27/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаете ли каква е тайната на кадифения вкус на спаначената супа - в сметаната, която се добавя"

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 1 л
  • лук - 2 - 3 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • спанак - 450 г (замразен)
  • домати - 2 с.л
  • ориз - 1 ч.ш.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • заквасена сметана
  • чесън
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В готовия пилешки бульон нарязвам лука и морковите. След като поомекнат, добавям спанака и доматите. След 15 минути прибавям ориза.

Когато вече са сварени напълно, запържвам брашното и червения пипер, разреждам с вода и изсипвам при супата. Оставям да поври 10-на минути.

Махам от огъня посолявам и поръсвам с магданоз.

Отделно в купичка приготвям сметаната, чесъна и копъра и всеки си добавя в готовата спаначена супа количество по желание.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: