Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се режат на не много ситно. Морковът се реже на кубчета. Гъбите се нарязват на не много малки хапки (при пърженето се свиват).
В тенджера се сгорещява олио колкото да се задъни. Запържват се лукът, чесънът и морковът. Когато омекнат, се добавят гъбите.
Докато омекват, със захлупен капак, се измива спанакът и се нарязва. След това се прибавя при тях. Когато спанакът се запържи, се добавя червеният пипер и брашното.
След прибавянето на брашното се разбърква бързо и непрекъснато и в момента, в който започне да залепва, се налива водата - около 2 литра.
Настъргва се доматът и се прибавят оризът и подправките. Спаначената супа се вари до готовност на гъбите.
Коментари