Начин на приготвяне
Лукът се нарязва. Измиват се спанакът и оризът.
В олио се запържва лукът, след това и спанакът, а малко по-късно - и оризът. Като се запържат, се добавя вода около 600 мл вода. Слага се малко сол, черният пипер, червеният пипер и джодженът.
След като заври, се оставя на слаб котлон, докато оризът поеме всичката вода. Като е готово, се маха от котлона и се оставя да поизстине.
Корите за баницата се разпределят на 3 части. В намазнена тава се слага първата част и отгоре половината от плънката. След това втората част от корите и отново плънка. Отгоре се поставят останалите кори.
Баницата се залива с чаша вода, в която са разтворени 1 с.л. брашно с малко сол и червен пипер.
Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.