Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Вкусна пица с кашкавал и лопуш

Вкусна пица с кашкавал и лопуш

Вкусна пица с кашкавал и лопуш
Снимка: Илиана Първанова
6 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вземете си поне две парчета, защото пицата е не само вкусна, но и много здравословна"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно -   3 ч.ч. пълнозърнесто (може и лимецово)
  • сол - 1 ч.л. фина хималайска (равна)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. без връхче
  • оцет - 1 - 2 ч.л. ябълков
  • вода - по - малко от 1 ч.ч.
  • чубрица - по 1 - 2 щипки
  • босилек - 1 - 2 щипки
  • шарлан - за намазване на тавата 
  • за гарниране
  • кисели краставички - 2 бр.
  • чушки - 2 - 3 шарени
  • лопуш - 2 шепи нарязан (може и спанак)
  • кашкавал - около 3 шепи, настърган
  • чубрица - 3 - 5 щипки ронена
  • сминдух - 1 щипчица на прах (по желание)
  • босилек - 1 щипка (сушен и стрит)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусна и лесна вегетарианска пица! Замесваме меко тесто от брашното, солта (хималайска), содата, ябълковия оцет, сушените и стрити подправки и водичка. Намазваме тавата с шарлан и разстиламе тестото с дебелина около половин сантиметър.

Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса за около 8 минутки и през това време нарязваме на кръгчета киселите краставички и чушките, а лопуша (може и спанак) на ситно.

Подреждаме ги красиво върху леко запеченото тесто и поръсваме със зеленината. Печем още 10-15 минути и след това настъргваме отгоре равномерно кашкавал и подправяме с чубрицата, сминдух  (по желание)  и сушения босилек.

Печем още 5-10 мин., колкото да се разтопи кашкавалът (без да го препичаме). Нарязваме на 6-8 парчета и поднасяме още топла от фурната.

Вкусна пица с кашкавал и лопуш за пролетния сезон!

Чудно вкусно!

Опитай и рецептите ни за пица с блат от карфиол или нашите кето пици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: