Свински пържолки с мед и соев сос

КристиКристиНовак
27/12/2010
"Вкусни, крехки, сочни и бързи пържоли в лесна марината"
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223 837
  • Преглеждания за месеца13345
  • Преглеждания за седмицата8530
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли 4 бр. от врат
  • зехтин - 30 мл.
  • мед
  • оцет - 30 мл.
  • соев сос
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате една по - дълбока паничка и също така една кутия с капак, в която могат да се съберат пържолките.

Изсипвате една супена лъжица мед в паницата. Прибавяте олио или зехтин при меда, оцета и соев сос – според вкуса ви и накрая чубрица и бъркате.

В получената смес потапяте свинските пържолки и ги редите една по една в кутийката, ако ви остане от сместа – излейте я и нея в кутията.

Затваряте кутията, слагате в хладилника за половин - един час.

Пържолите се пекат в намазнена тава.

Рейтинг

5 10
4 4
3 2
2 0
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
29.11.2019 20:57
Как се пекат? На 160 гр. или 230 гр. - Това според мен е много важно.
0
0
Ивелина Асенова
Стават вкусни пържоли! Аз съм правила на грил тиган и освен чубрица сложих и мащерка! Съпругът ми много ги хареса! Използвам тази марината и за телешко месо, става супер крехко наредено в гювече с ред пържоли, нарязани 3 глави лук на шайби , 2-3 морков нарязани, сока от маринатата и 1чаена чаша бяло вино! Разбира се с медът не трябва да се прекалява! Бон апети!
0
0
Бойчо Николов
Трябва да не се прекалява с меда. Тогава не е толкова вкусно.
3
0