Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с шоколадови капки и локум

Козунак с шоколадови капки и локум

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Козунак с шоколадови капки и локум
Снимка: Галя Николова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12
"Козунак с локум и шоколадови капки - любим на малки и големи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • захар - 140 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • мая - 1 бр. суха (7 г)
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • шоколадови капки - 70 г
  • локум - 140 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 0.5 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.л.
  • ванилова захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се слагат в хлебопекарната (без пълнежа) - на програма месене. След като е готово тестото се разточва на правоъгълник на тънко /4 мм/.

Разточеното тесто се поръсва обилно с локума и шоколадовите капки и се завива на руло, което може да сплетете на плитка или да усучете като въже и да навиете на охлюв.

Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса.

Вече втасалият козунак се намазва с разбития жълтък, смесен с малко олио и 2-3 капки прясно мляко, и се поръсва със ванилова захар.

Пече се в предварително загрята фурна, на 160 градуса за 30 минути или до готовност.

Оставя се за кратко да се охлади върху решетка, след което се вади от формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: