Начин на приготвяне
Мерителната чаша е с обем 250 мл.
В голяма купа се разбива маслото с пудрата захар. Добавя се разбитото яйце, ванилията и брашното.
Меси се меко тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение. Слага се в хладилника за 15 минути да се охлади.
Охладеното тесто се разточва, изрязват се кръгове с ринг или чаша. Подреждат се в тавичка върху хартия за печене.
Тавичката се слага в хладилника да се охладят бисквитите за 15 минути. Пекат се на 180 градуса за 10-12 минути.
Пълнежът се приготвя, като в купа се разбърква пудрата захар с водата, добавят се орехите и есенцията.
Намазва се малко конфитюр върху една бисквита, друга бисквита се маже с ореховата плънка, бисквитите се слепват.
Готовите бисквити се украсяват с разтопения на водна баня шоколад с олиото.