Обезцветяване на пъдпъдъчи яйца

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
30/04/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята да избелим пъдпъдъчите яйца е с цел да ги боядисаме в перлени бои, както и да приложим техниката декупаж върху тях.

За да ги подготвим първо ги поставяме в студена вода.

Тъй като са дребни, аз използвам марлено вързопче. След като се сварят ги изваждам наведнъж и ги оставям да се охладят.

Поставяме ги в купа с винен или ябълков оцет.

След около 10-12 минути тяхната характерна шарка се отделя от яйцето. Изплакваме ги и ги подсушаваме добре.

Идеята ми бе да използвам бяла перлена боя (на Д-р Йоткер), която за съжаление не открих.

Използвайте златна или друга, като спазвате указанията на етикета.

Ако ще залепваме по тях мотиви от салфетка, те трябва да са по-мънички, съобразявайки се с формата и големината на яйчицето..

Като лепило използвайте разбит белтък.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар