Начин на приготвяне
Обелете, измийте и настържете картофите на едро ренде. Посолете ги и ги изцедете от сока.
Загрейте маслото в тиган. Сложете картофите и ги сотирайте до омекване. Отстранете тигана от котлона. Охладете.
Настържете сиренето и кашкавала /като оставите част от кашкавала за поръсване/ и ги добавете към картофите. Разбъркайте до еднородност.
Разстелете сместа в тавичка за печене, като предварително сте покрили дъното с хартия за печене. С помощта на чашка оформете гнезденца.
Изпечете пататника в загрята фурна до златисто.
Чукнете пъдпъдъчите яйца в гнезденцата, поръсете с кашкавал и допечете до готовност.
Гарнирайте с магданоз.
Пататникът с пъдпъдъчи яйца е готов.