Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Соден просеник със сирене

Соден просеник със сирене

Соден просеник със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истински шедьовър на Селската българска кухня, който ще намери място във всеки съвременен дом"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч. пшенично
  • царевично брашно - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • кисело мляко - 500 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 2.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте като кексово тесто брашното (пшеничното и царевичното), яйцата, натрошеното сирене, киселото мляко, содата, олиото и солта и го разпределете в йенски купички.

Печете просеника 30 минути в умерена фурна.

Поднесете питката като следобедна закуска с айран.

Соденият просеник със сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: