Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Копривена яхния с бъркани яйца

Копривена яхния с бъркани яйца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Копривена яхния с бъркани яйца
Снимка: Яница Николова
1 / 2
01/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • коприва - около 300 - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • вода - около 1 литър
  • чушки - 1 бр. червена, суха
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сирене - около 200 г
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства и попарва във вряла вода. Вари се заедно със сухата чушка и сол на вкус.

В подходящ съд се загрява олиото и се запържва брашното и се добавя червеният пипер.

Прибавя се копривата с чушката и водата от варенето.

Накрая се слагат яйцата и скълцаният чесън, разбърква се и след 4-5 минути се отстранява от котлона.

Прибавя се натрошеното сирене към яхнията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: