Начин на приготвяне
Ето как да оползотворим великденските яйца! Обелените варени яйца нарязваме на едри парчета и слагаме в каната нутри-булет (или друг мощен блендер).
Ако имаме избор, може да използваме по-малката кана. Към тях добавяме нарязаните натурални маслини Каламон и изварата. Добавяме за аромат стръкчетата пресен копър и по желание малко горчица.
Овкусяваме с прясно изцедения лимонов сок, хималайската фина сол, шарената сол, черния млян пипер и шарлана. Наливаме и малко водичка, само колкото да помогне на блендера да смели майонезата до хомогенна смес.
Опитваме и според вкуса, ако се налага може да добавим още малко лимонов сок, в случай, че искаме да се доближим до истинския вкус на класическата майонеза, с нейния характерно накиселяващ вкус.
Много лесна за приготвяне майонеза, с която да разнообразим менюто с варените великденски яйца! Може да се поднесе с домашен хляб или препечени филийки!
Чудно Вкусно!