Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Тънко хлебче по мераклийски

Тънко хлебче по мераклийски

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Тънко хлебче по мераклийски
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 5
01/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Ароматен аламинут, който може да приготвите за минути с помощта на готово тесто"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 250 г
  • масло - 50 г
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото на стайна температура да се отпусне.

Върху леко набрашнен плот го разточете с точилка във форма на кръг и го сложете във предварително намазнена тава.

Оставете на топло около 20 минути да повтаса.

Натрошете сиренето отгоре, настържете на едро ренде кашкавал.

Зеления лук почистете, измийте и отцедете добре от водата. Нарежете зеленията и я поръсете върху хлебчето.

Наслагайте парченца краве масло отгоре. Печете пърленката на 200 градуса до порозовяване.

Бележка: Може да гарнирате хлебчето с други зелении по ваш вкус.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: