Начин на приготвяне
От брашното размесено с маята и останалите продукти се омесва средно твърдо тесто. Брашното се прибавя постепенно.
От тестото веднага се правят топчета /по-големи от орех/, като ръцете се намасляват с олио. Поставят се в тава застлана с хартия за печене на разстояние. Между тях се ръси натрошено сирене.
Така приготвени топчетата допълнително се намазват с четка потопена в олио. Покриват се с найлон и се поставят във фурна включена на 20 градуса да втасват.
След 50 минути се намазват с приготвената паста. За нея - маслото се разтопява в касерола, добавят се брашното и галетата. Запържват се леко, касеролата се маха от котлона, прибавя се киселото мляко.
След леко охлаждане се добавя и яйцето, като се бърка бързо с тел до получаване на еднородна смес.
Втасалите милинки се намазват с пастата и се поставят във студена фурна. Тя се включва на 180 градуса и печенето продължава 40 минути, до готовност и според фурната.
Коментари