Двуцветни сладки за Великден

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
02/05/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изглеждат толкова различни и интересни, а всъщност са много лесни за приготвяне!

Първо замесваме ваниловото тесто, като първо разбъркваме яйцето, към него захарта, след това содата и ванилията, и накрая брашното.

Тестото е хубаво да е меко и същевременно да не лепне, за да можем лесно да го оформяме. В отделна купа повтаряме същото, само че с какаовото тесто.

И щом вече имаме две различни на цвят теста, остава само да развихрим въображението и да нашарим малки сладки! Например оформяме малки топченца (големи около 1 см) – светли и кафяви, прилепяме ги в кръгче – 3 или 4, като ги редуваме по цветове и след това ги овалваме с ръка, за да се закръгли сладката.

Друг вариант е да се направи един тънък какаов фитил и един ванилов, и да се завият на малки спиралки. Както и може – светло топче да се обгърне с кафяво тесто, и обратното. И така след печенето ще се получат сладки с разноцветен пълнеж.

Има много различни варианти! Особено забавно е за децата да си измислят и сътворят тези лесни шарени великденски сладки (и естествено после бързо да ги изядат).

Пекат се на 180 градуса за около 15-20 минути (зависи от големината им). Ако фурната е мощна съблюдаваме да не се запекат прекалено от долната страна.

Лесно, вкусно и забавно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар