Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Зелен спаначен сладкиш

Зелен спаначен сладкиш

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Зелен спаначен сладкиш
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Най-актуалният цвят при сладкишите е ... зеленият, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • За блата
  • спанак - 300 г
  • олио - 150 мл
  • яйца - 4
  • захар - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • За крема
  • цедено кисело мляко - 400 г
  • захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до пухкава консистенция, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, разбива се с миксер до пълно поемане на брашното.

В блендер или друг подходящ уред се пюрира предварително почистеният спанак с олиото, аз го правя на порции, защото ми е малък блендерът, но ако спанакът не поеме посоченото по-горе количество олио е добре то да се добави отделно в сместа, за да не залепва по тавата.

Пюрираният спанак се добавя внимателно към вече готовата смес за сладкиша.

Пече се на умерена фурна първо само отдолу, като удвои обема си включваме двата реотана.

Готовият спаначен сладкиш се разрязва с нож за хляб и след като изстине се намазва по средата и отгоре с цеденото кисело мляко, овкусено със захар.

Не прекалявайте със захарта, трябва да се усеща киселкият вкус на млякото.

Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и нашата спаначена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: