Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава консистенция, добавя се брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, разбива се с миксер до пълно поемане на брашното.
В блендер или друг подходящ уред се пюрира предварително почистеният спанак с олиото, аз го правя на порции, защото ми е малък блендерът, но ако спанакът не поеме посоченото по-горе количество олио е добре то да се добави отделно в сместа, за да не залепва по тавата.
Пюрираният спанак се добавя внимателно към вече готовата смес за сладкиша.
Пече се на умерена фурна първо само отдолу, като удвои обема си включваме двата реотана.
Готовият спаначен сладкиш се разрязва с нож за хляб и след като изстине се намазва по средата и отгоре с цеденото кисело мляко, овкусено със захар.
Не прекалявайте със захарта, трябва да се усеща киселкият вкус на млякото.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и нашата спаначена торта.