Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Картофена яхния с броколи

Картофена яхния с броколи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Картофена яхния с броколи
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
04/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 400 г
  • броколи - 200 г замразени
  • лук - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион
  • къри
  • копър - пресен на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и нарязваме на средни по големина парчета. Двата вида лук почистваме и също нарязваме.

В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и слагаме нарязания лук да се задушава в малко вода (1 к.ч.).

Когато омекне и остане на мазнина, прибавяме нарязаните картофи. Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), черен пипер, кимион, къри и наситнен пресен копър (връхчета) на вкус.

Наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.) и варим докато омекнат картофите, като при необходимост доливаме топла вода.

Когато картофите уврят, прибавяме към тях и розичките броколи. Варим още 1-2 минути. Сервираме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: