Начин на приготвяне
Белим картофите, измиваме и нарязваме на средни по големина парчета. Двата вида лук почистваме и също нарязваме.
В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и слагаме нарязания лук да се задушава в малко вода (1 к.ч.).
Когато омекне и остане на мазнина, прибавяме нарязаните картофи. Ръсваме червен пипер (1 ч.л.), черен пипер, кимион, къри и наситнен пресен копър (връхчета) на вкус.
Наливаме топла вода (1 и 1/2 ч.ч.) и варим докато омекнат картофите, като при необходимост доливаме топла вода.
Когато картофите уврят, прибавяме към тях и розичките броколи. Варим още 1-2 минути. Сервираме картофената яхния с броколи топла.
Ако това ястие с броколи ти харесва, опитай непременно и нашите запеканки с броколи или тези панирани броколи.