Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Картофена кремсупа с броколи и крутони

Картофена кремсупа с броколи и крутони

Картофена кремсупа с броколи и крутони
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Кадифеният вкус на супата отлично се подчертава от хрупкавите крутони - и вие ли мислите така"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 големи
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • броколи - 1 ч.ч. накъсани
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • масло - 1 с л
  • магданоз
  • крутони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофи, морков и лук.

Нарязват се на средно големи парчета и заливаме с вода два-три пръста, да ги покрие с малко олио и слагаме на котлона да се варят.

Малко преди да са готови - 5 минути стигат, се добавят и броколите, за тях не е нужно много време.

Овкусяваме със сол на вкус и лъжица масло.

Изваждаме с решетъчна лъжица броколите, а останалите зеленчуци се пасират в тенджерата и наливаме прясното мляко, а може и готварска сметана.

Сервираме кремсупата с отделените розички броколи и хрупкави крутони.

Вкусна картофена кремсупа с броколи и крутони се получи !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: