Начин на приготвяне
Нарязваме козунака на филийки и си подготвяме крема, като в купичка изсипваме част от вече свареното и студено мляко.
В купичката изсипваме пудинга ванилия и царевичното нишесте, разбъркваме с лъжица и оставяме да се разтвори.
Останалото мляко го изсипваме в тенджера и го слагаме на котлона да се затопли.
След като се стопли млякото слагаме захарта, разбъркваме и добавяме пудинга и нишестето. Бъркаме постоянно, докато се сгъсти кремът и добавяме ванилиите.
Използваме форма с подвижен ринг, като най-отдолу сипваме от крема, след това редим козунака, притискаме добре и отгоре от крема и така още един ред, като накрая покриваме с крема.
Оставяме в хладилник за 1 час и накрая махаме ринга и украсяваме с настърган шоколад, шоколадовото яйце (по желание) и сладкото отгоре.
Опитай и нашия крем карамел с козунак или другите ни идеи със стар козунак.