Пълнено агънце с дроб сарма

04/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене300 мин.
Общо330 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо172
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното агне се измива добре. В тенджера се слагат половината дреболии на агнето, като не се ползва черният дроб. Заливат се с вода. Водата се подсолява. Слагат се да се сварят.

Зеленият лук се почиства и измива.Нарязва се. Сварените дреболии се нарязват на сито.

В тиган се слага масло и дреболиите да се запържат. Когато са готови се изкарват. Слага се зеленият лук да се запържи. Добавя се оризът да се запържи. Отново се добавят дреболиите и бульона.

Добавя се и вода, като течността трябва да бъде 3 пъти колкото ориза. Джодженът и магданозът се измиват. Нарязват се. Когато оризът е почти готов се добавят зелените подправки.

Оризът се оставя леко суров, защото ще продължи да се готви. Овкусява се със сол и черен пипер. Агнето се намазва със сол отвън и вътре. Пълни се с плънката - дроб сарма. Зашива се.

Картофите се измиват и се слагат цели в тава. Посоляват се. Агнето се слага отгоре. Ползва се тава с капак.

Върху агнето се слага масло. Добавя се вода. Пече се на по-слаба фурна около 5 часа. Преди да се изкара от фурната се маха капака на тавата, за да се запече агнето.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар