Пълнено агънце с дроб сарма

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Пълнено агънце с дроб сарма
Снимка: Виктория Константинова
2 / 4
04/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агне - 12 кг.
  • дреболии - 1/2 от агнето
  • ориз - 500 г
  • масло
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • пресни картофи - 1 кг.
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеното агне се измива добре. В тенджера се слагат половината дреболии на агнето, като не се ползва черният дроб. Заливат се с вода. Водата се подсолява. Слагат се да се сварят.

Зеленият лук се почиства и измива.Нарязва се. Сварените дреболии се нарязват на сито.

В тиган се слага масло и дреболиите да се запържат. Когато са готови се изкарват. Слага се зеленият лук да се запържи. Добавя се оризът да се запържи. Отново се добавят дреболиите и бульона.

Добавя се и вода, като течността трябва да бъде 3 пъти колкото ориза. Джодженът и магданозът се измиват. Нарязват се. Когато оризът е почти готов се добавят зелените подправки.

Оризът се оставя леко суров, защото ще продължи да се готви. Овкусява се със сол и черен пипер. Агнето се намазва със сол отвън и вътре. Пълни се с плънката - дроб сарма. Зашива се.

Картофите се измиват и се слагат цели в тава. Посоляват се. Агнето се слага отгоре. Ползва се тава с капак.

Върху агнето се слага масло. Добавя се вода. Пече се на по-слаба фурна около 5 часа. Преди да се изкара от фурната се маха капака на тавата, за да се запече агнето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: