Начин на приготвяне
Сметаната се разбива много добре. Ако курабийките са по-дебели се разрязват през средата. Потапят се в прясното мляко, като не бива да стават прекалено меки.
Нарежда се първи блат от курабийки във форма за торта. Закриват се добре със пласт сметана. Ягодите се исмиват и нарязват на филийки, като 2 от тях се оставят за декорация.
Бананът се обелва и реже на филийки. Половината ягоди и банани се се нареждат. Половината шоколад се настъргва. Отново се слага тънък слой сметана.
Останалите курабийки се потапят в прясно мляко и се нарежда втори блат от курабийки. Покрива се със сметана. Нареждат се останалите плодове.
Настъргва се останалият шоколад. Останалата сметана се слага отгоре и се заглажда добре с обратната страна на нож. Тортата се декорира с шоколадовата камбанка и шоколадовите бонбони.
Ягодите се режат на филийки, като не се стига до края, за да могат да се разперят. Оставя се в хладилника да стегне. Много свежа торта за след Великденските празници.
Опитай и другите ни предложения за ягодови торти или тези сладкиши с ягоди.