Кифлички с кашкавал и семена

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
04/05/2019
"Може да ни събудите рано само ако ни носите топли Кифлички с кашкавал и семена "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 428
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • За тестото
  • суха мая - 7 г или 1/2 кубче прясна мая
  • брашно - 800 г
  • вода - 200 мл хладка
  • захар - 1 кафена лъжичка
  • сол - 1 чаена лъжичка
  • олио - 1/3 чаена чаша
  • яйца - 2 бр., жълтъкът на едното яйце се отделя за намазване н
  • кисело мляко - 200 г (с 1 кафена лъжичка сода за хляб)
  • Още
  • кашкавал - парченца за пълнежа
  • кашкавал - настърган
  • семена - микс за поръсване на кифличките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с водата, захарта и една супена лъжица от брашното. Оставя се за кратко да се активира.

В отделен съд се смесват олиото, яйцето и белтъкът, киселото мляко и солта.

В купа се пресява брашното, прави се кладенче.

В кладенчето се сипват шупналата мая и останалите съставки. Замесва се меко тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

Втасалото тесто се разделя на четири части. Всяка част се разточва на кора, маже се с олио, разрязва се на осем триъгълника. Във всеки триъгълник се поставя парче кашкавал и се завива на кифличка.

Кифличките се подреждат в тава върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 15 минути. Мажат се с разбит с малко олио жълтък.

Поръсват се с настърган кашкавал, смесен със семената. Пекат се на 180 градуса за 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар