Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирени мезета»Агнешки дреболийки за мезе

Агнешки дреболийки за мезе

Агнешки дреболийки за мезе
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Приготвихме това ароматно мезе и като ни се отвори една глътка, не е за разправяне"

Необходими Продукти

  • агнешко шкембе - 1 бр.
  • агнешки бял дроб
  • агнешки черва - тънки
  • черен дроб
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкия комплект.

Сложете дреболиите /без черния дроб/ в дълбок съд и ги покрийте с вода.

Варете на бавен огън до пълната им готовност. Сварете черния дроб в отделен съд по същия начин.

По време на варенето препенвайте течността и внимавайте да не изкипи.

Отцедете готовите дреболийки от бульона, нарежете ги подходящо.

Овкусете ги със сол, черен и червен пипер.

Идеално мезе за бира!

Агнешките дреболийки за мезе са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: