Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супичка от агнешки дреболийки

Супичка от агнешки дреболийки

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Супичка от агнешки дреболийки
Снимка: Лидия - Гери
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6
"Класическата курбан чорба има голяма конкуренция за Гергьовската трапеза в лицето на тази ароматна агнешка чорбичка с дреболийки"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • ориз - 50 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • За застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се сваряват предварително и се нарязват на дребни парчета. В съд с вода се добавят предварително нарязаните на ситно лук и моркови и малко мазнина.

След като поври малко, се добавят субпродуктите, оризът и подправките - сол, черен пипер, джоджен, магданоз. Вари се до готовност.

Отделно се приготвя топла застройка от разбито яйце, мляко, брашно и малко вода /може да се добави течност от самата агнешка супа/, за да не стане прекалено гъста.

Тя се вари за няколко минути и топлата застройка се добавя към вече охладената супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: