Начин на приготвяне
Заекът се измива добре и подсушава с кухненска хартия. Сварете дреболиите в подсолена вода и ги накълцайте на дребни парченца.
Запържете в част от олиото ситно нарязания лук. Прибавете ориза и също го запържете леко, сложете и дреболиите.
Сваля се от котлона, добавя се сол и черен пипер на вкус и накрая магданозът и джодженът. Разбърква се и заекът се пълни с плънката.
Голяма част от ориза няма да се побере в заека, той се добавя при печенето в тавата.
Заекът се зашива и се намазва със зехтин.Поставя се в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и се наливат 2 чаши вода или вино и се завива с фолио.
Пече се на 180 градуса час и половина, след което се разгъва и се дозапича.