Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с пилешки дреболийки

Супа с пилешки дреболийки

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Супа с пилешки дреболийки
Снимка: Росица Маринова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • пилешки сърчица - 250 г
  • пилешки воденички - 250 г
  • моркови - 2 средни
  • чушки - 1 червена пиперка
  • лук - 1 средна глава
  • сол - 1 с.л.
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчуков микс на Маги
  • черен пипер
  • олио
  • фиде
  • За застройката
  • жълтъци - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л. винен
  • вода - 2 с.л. хладка
  • магданоз - 1/2 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно моркова, лука и пиперката. Почистваме добре пилешките сърца и воденичките и ги сваряваме добре.

Сваряваме отделно дробчетата - не му трябва много време за готвене. Нарязваме дреболиите на ситно и отделяме част от водата, където са врели сърцата и воденичките.

Слагаме в голяма тенджера всички зеленчуци и карантии с още малко вода и заделения бульон. След като поврат заедно (около 20 минути) добавяме зеленчуковия микс и солта.

След още 5 минути добавяме олиото и фидето след това. Докато фидето се свари, си приготвяме застройката.

След като супата е готова, дърпаме тенджерата от котлона и започваме с черпак постепенно да добавяме от супата във застройката и после обратно - застройката я изсипваме във супата, разбъркваме добре и поръсваме с магданоз.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: