Супа с лопуш и сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Супа с лопуш и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Богата на минерали и полезни вещества зелена супа - рецепта, която трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • лопуш - 100 г
  • киселец - 100 г
  • лапад - 100 г
  • пресен лук - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 1/2 к.ч. (50 мл)
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • копър - 2 - 3 стръка
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • вода - около 1. 5 л.
  • сирене - 150 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лопушът, киселецът, лападът, пресният лук се нарязват, а морковът се настъргва.

В тенджера се загрява олиото и се задушават зелениите до омекване, посоляват се на вкус. Долива се водата и се варят 15 минути.

След това се подправя с нарязаните магданоз, копър, джоджен и натрошеното сирене.

Супата може да се сервира топла или студена.

По желание се поръсва черен пипер.

В сезона на зелениите опитайте непременно и нашата спаначена супа или яхнията от лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: