Слънчево ягодово сърце

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91171056291
06/05/2019
"Страхотно е да обичате, още по-хубаво е да бъдете обичани, но някога опитвали ли сте Слънчево ягодово сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 170 градуса;

Форма сърце с ринг, намаслена и покрита с малко брашно.

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

В купа се разбива захарта и мекото масло до крем. Добавят се жълтъците, един по един, като след всеки се разбива докато се приеме, прибавя се настърганата кора лимон, ванилията. Разбива се до крем.

Брашното се разбърква с бакпулвера и нишестето и се прибавя към маслената смес на порции, като се редува с прясното мляко.

Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят на порции към основното маслено тесто. Разбърква се с шпатула.

Прибавят се и 150 г нарязани на кубчета ягоди, отново се разбърква.

Останалите ягоди, 100 г, се нарязват на филийки и се посипват върху тестото на случаен принцип.

Пече се на 170 градуса до суха клечка, поставена в средата на сладкиша.

Изважда се от фурната, охлажда се за кратко, а след това върху решетка.

Преди поднася се напудря леко с пудра захар.

Източник: La cucina di Asiподобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар