Начин на приготвяне
Подправете пилешките бутчета със сол, черен пипер, джинджифил на прах, канела и млян кимион.
Загрейте масло в тигана и ги запечатайте до златисто от двете страни. Когато месото се запържи, добавете в съда цели стръкчетата розмарин и мащерка, резенчета лимон, скилидките чесън и прехвърлете съда във фурната на 200°C за 20-25 минути.
Поставете кускуса в купа и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Похлупете и оставете кускуса да набъбне, като разбърквате с вилица от време на време.
Нарежете сушените кайсии на едро. Разтопете парче масло в съд на котлона и сотирайте кайсиите за кратко. Счукайте кайсиевите ядки в хаванче или нарежете на едро и прибавете в тигана.
Овкусете с щипка канела сушените плодове и ядките, гответе за още минута-две и свалете от котлона.
Смесете кускуса със запържените кайсии и ядки и разбъркайте. Сервирайте ястието, като поставите канапе от кускуса и върху него поставите печените пилешките бутчета.
Кускусът с пиле, ядки и сушени плодове е много вкусен.