Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кускус с пиле, ядки и сушени плодове

Кускус с пиле, ядки и сушени плодове

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С аромат, който ще заинтригува сетивата ви и вкус, за какъвто може само да си мечтаете"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 - 3 бр.
  • кускус - 1 ч.ч. арабски
  • кайсиеви ядки - 50 г
  • сушени кайсии - 100 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • розмарин - 2 - 3 стръка
  • лимон - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете пилешките бутчета със сол, черен пипер, джинджифил на прах, канела и млян кимион.

Загрейте масло в тигана и ги запечатайте до златисто от двете страни. Когато месото се запържи, добавете в съда цели стръкчетата розмарин и мащерка, резенчета лимон, скилидките чесън и прехвърлете съда във фурната на 200°C за 20-25 минути.

Поставете кускуса в купа и залейте с 2 ч.ч. вряла вода. Похлупете и оставете кускуса да набъбне, като разбърквате с вилица от време на време.

Нарежете сушените кайсии на едро. Разтопете парче масло в съд на котлона и сотирайте кайсиите за кратко. Счукайте кайсиевите ядки в хаванче или нарежете на едро и прибавете в тигана.

Овкусете с щипка канела сушените плодове и ядките, гответе за още минута-две и свалете от котлона.

Смесете кускуса със запържените кайсии и ядки и разбъркайте. Сервирайте ястието, като поставите канапе от кускуса и върху него поставите печените пилешките бутчета.

Кускусът с пиле, ядки и сушени плодове е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: