Пролетна салата Великденско настроение

ПетяПетя
Готвач
128
45
155
3
06/05/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите, морковите (без половин морков, оставя се за украса) и яйцата се сваряват поотделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без половин яйце, за украса е).

2. Краставичките и грахът от консерва се отцеждат. Обелената кисела ябълка и краставичките също се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок.

3. Сместа се смесва с майонезата и се разбърква хубаво.

4. В една кръгла салатиера или в подходящ поднос на купчинка се слага приготвената руска салата. Заглажда се хубаво и цялата се покрива със ситно нарязания магданоз.

5. Декорация: Кошницата се прави от топеното сирене за сандвичи, нарязано на малки правоъгълници и подредено както се вижда на снимката. За дръжката се изрязват тънки правоъгълници от сиренето. Маковете се правят от люспата на домата.

6. Другите цветя са от моркова, белтъка на яйцето и от топеното сирене. Тичинките са направени от ивички маслини и от жълтък.

Приятно похапване!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар