Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Пролетен омлет с левурда

Пролетен омлет с левурда

Пролетен омлет с левурда
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"По свежата левурда ще познаете, че това е не какъв да е омлет, а пролетен омлет"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • левурда - 15 листа
  • пресен лук - 2 стръка
  • сирене - 50 г
  • масло - 10 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на ситно пресния лук и левурдата.

Разбийте яйцата добре. Прибавете към тях сол, черен пипер и 1 с.л. вода.

В тиган с незалепващо покритие сложете бучка масло и 1 с.л. олио.

Запържете за минута лука и дивия чесън, колкото да сменят цвета си.

Полейте с яйцата и натрошете отгоре сиренето.

Гответе омлета 3-4 минути на средна степен.

Поднесете омлета с левурда със свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: