Царевични сладки със сушени смокини

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
08/05/2019
"Вкусните сладки се познават по скоростта, с която биват изядени - тези са от много, много вкусните "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маргарина с маслото го вадим на стайна температура, за да омекне.

Смесваме бялото и царевичното брашно заедно с бакпулвера и го минаваме през сито.

В купа разбиваме яйцето и захарта с вилица. Добавяме мекия маргарин. Прибавяме киселото мляко със содата, което предварително сме шупнали. Разбиваме всичко с вилица.

Течната смес прибавяме към сухите съставки. Нарязваме на ситно сушените смокини и ги слагаме и тях вътре.

Замесваме тестото с ръце. Тестото трябва да е меко и мазно на пипане.

От тестото правим малки топчета колкото орех - равни по големина. Слагаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем на 160°C в предварително загрята фурна за 9-10 мин - не повече, за да не станат сухи.

Като изстинат, ги поднасяме.

Да ви е сладко!

Получават се вкусни дребни сладки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар