Начин на приготвяне
В голяма купа смесете бялото и царевичното брашно. Добавете бакпулвера, едно яйце, нарязаното на парчета краве масло, захарта и смлените орехи.
Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Замесете меко тесто.
Направете го на топка, загънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
В чиния смесете 30 г смлени орехи и една супена лъжица царевично брашно.
От охладеното тесто късайте по малки парчета, колкото орех. Направете на топче и оваляйте в смлените орехи.
Наредете сладките в голяма тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Изпечете царевичните сладки в предварително загрята на 180°C фурна за около 10 мин.
Извадете готовите царевични сладки с орехи от фурната и веднага ги прехвърлете на решетка.
Да ви е сладко!