Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Царевични сладки със сушени смокини

Царевични сладки със сушени смокини

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Царевични сладки със сушени смокини
Снимка: Марияна
2 / 3
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Вкусните сладки се познават по скоростта, с която биват изядени - тези са от много, много вкусните"

Необходими Продукти

  • сушени смокини - 6 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • маргарин - 120 г с масло
  • царевично брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - ½ ч.ч. бяло пшенично
  • кисело мляко - 2 с.л. от 3%
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маргарина с маслото го вадим на стайна температура, за да омекне.

Смесваме бялото и царевичното брашно заедно с бакпулвера и го минаваме през сито.

В купа разбиваме яйцето и захарта с вилица. Добавяме мекия маргарин. Прибавяме киселото мляко със содата, което предварително сме шупнали. Разбиваме всичко с вилица.

Течната смес прибавяме към сухите съставки. Нарязваме на ситно сушените смокини и ги слагаме и тях вътре.

Замесваме тестото с ръце. Тестото трябва да е меко и мазно на пипане.

От тестото правим малки топчета колкото орех - равни по големина. Слагаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем на 160°C в предварително загрята фурна за 9-10 мин - не повече, за да не станат сухи.

Като изстинат, ги поднасяме.

Да ви е сладко!

Получават се вкусни дребни сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: