Лесни напукани какаови сладки

09/05/2019
"Така и трябва - да са напукани, с наситен какаов вкус и много, много, много вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с какаото и бакпулвера. Прибавят се солта и ванилиите.

В отделен съд се разбиват яйцата със захарта с помощта на тел или миксер. Постепенно се прибавя олиото, а след това на части се прибавят и сухите съставки.

Разбърквайте с вилица и доомесете с ръце, когато сместа стане достатъчно гъста. Целта е да се получи гладко тесто, което трябва да постои поне 1 час в хладилника.

От охладеното тесто се оформят топки с желаната от вас големина и се овалват в пудра захар. Сладките се поставят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Не превишавайте времето за печене, защото рискувате да получите твърде сухи напукани сладки.

Източник: Nina Avramova от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар