Толстолоб с девесил на пара

10/05/2019
"Хубавите неща стават бавно - ето го и кулинарното доказателство на тази прастара максима - уникален толстолоб, приготвен на пара "
Приготвяне15 мин.
Готвене260 мин.
Общо275 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • толстолоб - 1 бр. по - голям
  • оцет - 200 мл
  • олио - 200 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 2 бучки
  • сол
  • девесил
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толстолобът се почиства, след което се нарязва на шайби. Подготвя се тенджера с кошничка или розетка за готвене на пара.

Подреждате рибата в кошничката, наливате на дъното на тенджерата 200 мл оцет и толкова олио. Добавяте 10 зърна чер пипер и един дафинов лист, както и две бучки захар.

Доливате с вода до нивото на рибата, без да я покрива. Прибавяте малко сол.

Слагате на котлона на най-ниската мощност. Слагате капака на тенджерата и ако е обикновена - готвите 4 часа, ако е тенджера под налягане - 1 час.

После в тава правите канапе от девесил, подреждате рибата върху него, обливате с бульона, от който реално е останало само олиото, и запичате. Преди поднасяне ръсите със смлян чер пипер.

Толстолобът се поднася охладен, когато сосът му се желира.

Този толстолоб на пара е уникална вкусотия!

Наздраве!

Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар