Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Кашкавалки с топено сирене

Кашкавалки с топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"За да се топят кашкавалките в устата, добавете малко топено сирене - резултатът е гарантиран"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 0.5 ч.л.
  • чесън на прах - 0.5 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • топено сирене - 100 г меко за пълнеж
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л. олио намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, след като шупне, прибавете яйцето, солта, чесъна и щипка черен пипер, разбъркайте.

Прибавете настъргания на едро кашкавал, разбъркайте и прибавете пресятото брашно, замесете меко тесто. Завийте тестото с чиста кърпа и оставете за 20 минути да почине.

От тестото оформете 14 топчета. Всяко топче сплескайте на тънка кора и поставете парче от топеното сирене, отново оформете топче със сиренето в него.

Така процедирате с всичките 14 топчета.

Подредете кашкавалките в тава, покрита с хартия за печене, и я поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете кашкавалките с топено сирене до златисто за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: