Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Класически пълнени тиквички с кайма и кашкавал

Класически пълнени тиквички с кайма и кашкавал

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Когато се колебаете, винаги може да разчитате на класиката - няма да ви подведе"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 - 5 бр.
  • кайма - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • доматено пюре - 2 - 3 лъжици
  • доматен сок - 1/2 консерва малка
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измих хубаво тиквичките, след това отделих дръжките, разрязах тиквичките на две равни части и издълбах вътрешността с лъжица.

Каймата я запържих с лука и морковите, които настъргах предварително. Към тях добавих червения пипер, солта, доматеното пюре и доматения сок. Оставих за 2-3 минути да покъкри.

Наредих пълнените тиквички в намазнена тава, напълних тиквичките с плънката, налях малко вода в тавата и ги изпекох в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.

Първоначално на малко по-силни градуси, след това ги намалих, за да не останат тиквичките сурови.

Преди да ги извадя финално, настъргах кашкавал и доизпекох класически пълнени тиквички с кайма за 5 минути.

Източник: Vanya Afuzova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: