Начин на приготвяне
Поставяме захарта и водата в купата от миксера с кука за тесто и разбъркайте с маята. Оставете я да се активира за около 10 минути. Ако не разполагате с миксер, замесете тестото по същия начин в купа.
Прибавете пресятото брашно, зехтина и солта. Месим около пет минути, като прибавяме по малко от брашното, докато топката тесто не се отдели по куката.
Тестото можете да доомесите върху набрашнен плот, като го ударите няколко пъти, за да активирате глутена.
Оставете го в намазнена купа, за да почине около 20 минути.
Време да подготвим плънката и млечния сос. Гъбите, шунката, маринованата пиперка и маслините нарязваме. Доматеното пюре овкусяваме със сушен риган и балансираме киселиността му с малко захар.
Млечния сос приготвяме, като смесим упоменатите подправки в пасатор и овкусяваме с подправка за пица.
Отпочиналото тесто разделете на две равни части. Всяка от тях разточете в правоъгълна форма. Намажете я с доматеното пюре и разпределете ½ от плънката. Завийте на руло. Нарежете го на охлювчета с ширина на тестото около 5 см. Подреждаме ги в намазана със зехтин тавичка.
Печем пица рулцата в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10 минути.
Изваждаме пицата Роле, за да я посипем с настърган кашкавал, и я връщаме за още 5-6 минути на 160 градуса.
Поднасяме с майонезено-чеснов сос и стръкчета босилек.