Спаначена кремсупа с крутони от черен дроб

12/05/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкия дроб се измива добре и се слага в тенджера с вода. Вари се около 10-15 минути след завиране.

Картофите се обелват и измиват. Разрязват се на две за по-бързо сваряване. Морковът се обелва и измива. Нарязва се на едри парчета. Лукът се почиства и нарязва на едри парчета.

Всички зеленчуци се слагат в тенджера. Заливат се с вода, колкото да покрие зеленчуците. Подправя се с бульона, солта и черния пипер. Слагат се да се варят. Сваряват се добре.

Добавя се прясното мляко. Сварените зеленчуци се пасират до хомогенна смес.

Агнешкия дроб се нарязва на малки кубченца. В тиган се слага съвсем малко олио. Добавя се дробът да се запържи. Посолява се. Добавя се готварската сметана. Разбърква се.

Сервира се купа спаначена кремсупа с 2 с.л. крутони от дробчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар