Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кексчета на тиган

Кексчета на тиган

Кексчета на тиган
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Като видите тези кексчета на тиган, ще забравите за фурната"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 50 мл
  • ванилия - 1 пакет
  • брашно - 70 г
  • бакпулвер - 11 г
  • захар - 50 г
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделят се белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, жълтъците се разбиват със захарта, млякото и ванилията.

Прибавят се ванилията и брашното с бакпулвер и всичко се разбърква добре.

Към жълтъчната смес се прибавят белтъците и всичко се разбърква внимателно с шпатула.

Тефлонов тиган се маже с олио, в него се поставя ринг с диаметър 10 см (аз нямах и ползвах консервени кутии, изрязани като ринг) и се пълни до половината със сместа, похлупват се с капак и се пекат 8 мин. на слаб огън.

След това внимателно се обръщат и кексчетата се пекат още 5 мин.

Поднасят се с пудра захар. Кексчетата на тиган са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: