Хрупкаво пиле с бял барбекю сос

14/05/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър374111
"Добрите приятели са тези, които винаги ще те нагостят с хрупкаво пиле с бял барбекю сос "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо898
  • Преглеждания за месеца897
  • Преглеждания за седмицата124
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 5 - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • винен оцет - 2 с.л. бял
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • корнфлейкс - 50 г
  • панко галета - 50 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • чили пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За белия барбекю сос
  • майонеза - 200 г
  • горчица - 2 с.л.
  • хрян - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • винен оцет - 2 с.л. бял
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете пилешките бутчета в купа, залейте с прясното мляко и добавете винения оцет. Разбъркайте, за да покриете добре месото с маринатата, и приберете купата в хладилник за поне половин час.

Счукайте ситно царевичния корнфлейкс, смесете с бялото брашно и панко галетата. Добавете пушения червен пипер, лютото чили, чесъна на прах и черния пипер. Добавете солта, бакпулвера и разбъркайте сухата смес.

Разбийте яйцата за панировката.

Извадете бутчетата от хладилника и потопете в разбитите яйца, след това оваляйте в сухата смес и подредете в тавичка, покрита с лист хартия за печене. Разтопете масло и залейте бутчетата и прехвърлете във фурната на 180 С за 20-25 минути.

За барбекю соса смесете майонезата, горчицата и хряна и разбъркайте. Добавете скилидките чесън и оцета. Пресовайте скилидките чесън и добавете оцета. Посолете, подправете с пушен червен пипер и разбъркайте соса финално.

Гарнирайте хрупкавите пилешките бутчета с белия барбекю сос и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар