Начин на приготвяне
Почистваме месото от сухожилия и ципи и го поставяме в 500 мл студена вода.
Към него прибавяме корените за супа, черния пипер и нарязания на едро морков. Месото се сварява до полуготовност.
След като се охлади, го нарязваме на късчета, а прецедения бульон запазваме за яхнията.
Измиваме добре зеленчуците. Почистените кромид лук, морков и червена пиперка нарязваме на кубчета.
В голяма тенджера с растителна мазнина ги задушаваме в последователност. След като зеленчуците омекнат, прибавяме нарязаното месо, картофите и настърганите домати.
Овкусяваме със сол и червен пипер.
Доливаме картофената яхния с горещия бульон и я оставяме да къкри на средна температура за 15 минути.
Следва да прибавим и зеления фасул. Неговата термична обработка е по-кратка.
Оставяме яхнията да къкри още 10 минути.
Преди да я отстраним от котлона, я сгъстяваме с малко брашно, размитото в студена вода.
Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз.
Сервираме пролетната яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул гарнирана с подходяща салата според сезона.
Коментари