Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пролетна яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул

Пролетна яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Пролетна яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул5 / 5
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Малки пресни картофки са в основата на този кулинарен шедьовър, който ви препоръчваме да опитате още днес"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 300 г по - дребни
  • зелен фасул - 1 пакет на Bonduelle (400 г)
  • пилешки гърди - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червена пиперка - 1бр.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • растителна мазнина - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
  • корени за супа - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от сухожилия и ципи и го поставяме в 500 мл студена вода.

Към него прибавяме корените за супа, черния пипер и нарязания на едро морков. Месото се сварява до полуготовност.

След като се охлади, го нарязваме на късчета, а прецедения бульон запазваме за яхнията.

Измиваме добре зеленчуците. Почистените кромид лук, морков и червена пиперка нарязваме на кубчета.

В голяма тенджера с растителна мазнина ги задушаваме в последователност. След като зеленчуците омекнат, прибавяме нарязаното месо, картофите и настърганите домати.

Овкусяваме със сол и червен пипер.

Доливаме картофената яхния с горещия бульон и я оставяме да къкри на средна температура за 15 минути.

Следва да прибавим и зеления фасул. Неговата термична обработка е по-кратка.

Оставяме яхнията да къкри още 10 минути.

Преди да я отстраним от котлона, я сгъстяваме с малко брашно, размитото в студена вода.

Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз.

Сервираме пролетната яхния с пиле, пресни картофи и зелен фасул гарнирана с подходяща салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви!
21.02.2022 11:58
Христо Славейков
Христо Славейков
Изключително вкусна яхнийка!
17.02.2022 19:18