Пилаф с булгур и домати (Оригинална турска рецепта)

14/05/2019
Н.Акифова
отН.АкифоваНовак102037
"Изпитана рецепта за оригинален турски пилаф, такъв, какъвто досега можехте да намерите само там "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца628
  • Преглеждания за седмицата157
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • булгур - 1 в.ч. за пилаф
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • гореща вода - 3 в.ч.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е оригинална турска рецепта, аз я приготвям от дълго време и се харесва от всички.

Първо, нарязваме лука на дребно, слагаме в един незалепващ тиган или тенджера олио и започваме да задушаваме лука, след като се задуши, слагаме булгура и бъркаме още.

След като минат една-две минути, слагаме доматеното пюре и пак бъркаме за една минута, после добавяме нарязаните на купчета домати и ситно нарязания чесън. И след като всичко се разбърка, добавяме три водни чаши гореща вода и чакаме малко да поеме водата и слагаме сол и черен пипер.

След това добавяме и подправките, гасим котлона и приготвяме три четири салфетки и ги поставяме под капака на тенджерата и завиваме с хавлия, оставяме така за около час да набъбне хубаво булгурът. След като мине това време, отваряме капака на пилафа леко, махаме салфетките, които са напоени с парата, и разбъркваме пилафа с булгур.

Пълним малка купа и обръщаме пилафа с булгур върху чинията и сервираме с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Aysel Mustafova
Aysel Mustafova
15.05.2019 15:12
Много апетитно изглежда...
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
14.05.2019 11:50
Здр ако искате да готвите рецаптата, булгура трябва да е за пилаф, търсете в големите хранителни вериги има иначе няма да се получи ще стане на каша.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв