Мусака с картофено пюре

ИларияИларияНовак1171205
24/09/2012
"Любимата на всички мусака, но в един сочен вариант с картофено пюре - как да не хапнете от нея "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 348
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнината и малко бульон задушете ситно нарязания лук, прибавете каймата и продължете да задушавате, докато водата се изпари. Сложете сол, подправките и залейте с горещия бульон (вода). Варете в похлупен съд.

Междувременно направете пюре от сварените картофи, млякото и малко сол. Сложете половината пюре в намазана с масло тавичка, върху него насипете каймата, покрийте с останалото пюре. Наредете кръгчета лук, парченца масло и запечете в силна фурна.

Разбийте съставките за заливката. Полейте изпечената мусака и върнете мусаката с картофено пюре да се изпече, докато поливът стегне.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илма
Илма
24.09.2012 17:23
Браво за рецептата!
0
0